Pogoji poslovanja:

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino upravlja »Great Lengths« posredovanje i usluge zajednički obrt,Trg Lože 2, 52474 Brtonigla, Hrvaška, telefon +385/ 52 735 263, davčna številka HR79927773073, smo zavezanci za DDV.

Registracija:

Ob naročilu izdelka v spletni trgovini »Ibiza Hair« Great Lengths posredovanje i usluge zajednički obrt se ni potrebno registrirati. Za nakup so dovolj podatki o naslovu plačnika oz. naslov za dostavo, telefonsko številko in e-naslov. Z uspešno oddanim naročilom oz. nakupom na spletni strani soglašate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni na spletni trgovini Ibiza Hair.

Naročanje:

Vsa naročila potekajo preko spletne trgovine  https://www.ibizahair.si/  in so dostopna 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate lahko med vsemi objavljenimi izdelki, če pa želenega artikla ni na zalogi nam pošljite poizvedbo na greatlengths.hr@gmail.com in obvestili vas bomo ali je dobava možna. Artikli v spletni trgovini so izdelani iz materialov, ki so navedeni ob posameznem artiklu. Za podrobnejše informacije, glede sestave posameznega artikla, nas kontaktirajte po elektronski pošti. Cene veljajo do dne objave novega cenika na spletni strani. Vse cene izdelkov v spletni trgovini Ibiza Hair so v evrih in vsebujejo 22 % DDV. Potrošniku je po izbiri blaga in pred oddajo naročila omogočen pregled celotne vsebine naročila vključno s količino in ceno ter popravek morebitnih napak. Šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko posredovano.

Cena dostave za neomejeno število artiklov po vsej Sloveniji znaša za plačilo po povzetju 5,00 € , pri bančnem nakazilu oz. pri plačilu po predračunu pa je poštnina 4,00 €. Dostavo opravlja Pošta Slovenije d.o.o.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko naročnik na spletni strani odda naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca. Pogodba bo shranjena pri našem podjetju, dostop do nje je možen, po pošti ali po e-pošti.

Postopek nakupa:

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

 • prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova ali uporabniškega gesla, če si je uporabnik (kupec) že predhodno oblikoval uporabniški račun;
 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor izdelka za nakup;
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 • določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;
 • izbor načina dostave izdelka;
 • izbor načina plačila;
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter
 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
 • obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in njegovo ceno (osnovo za davek).

Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • spreminja izbrani način dostave izdelka;
 • spreminja izbrani način plačila ter
 • pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od Trgovca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila ima uporabnik (kupec) možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Uporabniku (kupcu) so v njegovem profilu na spletni strani Trgovca vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.

Blago odpremljeno

Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti uporabnika (kupca). V elektronskem sporočilu iz prejšnjega stavka Trgovec pouči uporabnika (kupca) tudi o politiki vračila izdelkov ter ga seznani s kontaktnimi osebami za primer pritožbe ali zamude pri dostavi.

Status naročila:

Status vašega naročila prejmete preko e-pošte. Vsako spremembo vašega naročila dobite na vaš e-naslov katerega ste navedli ob nakupu. Prav tako dobite e-pošto v primeru, če kateri od vaših naročenih artiklov trenutno ni dobavljiv, zato je spremljanje vaše e-pošte pomembno.

Dostavni rok:

Dostavni rok je od 3 do 5 dni. Vsi izdelki, ki jih lahko naročite v spletni trgovini Ibiza Hair so v večini primerov na zalogi in so zaradi tega zelo hitro odposlani. Če se zgodi, da izdelka ni na zalogi vas bomo o tem obvestili po e-pošti na e-naslov, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila. Pri dostavi sodelujemo s Pošto Slovenije d.o.o., ki zagotavljata hitro in zanesljivo dostavo pošiljk. V večini primerov stranke naročene izdelke dobijo v roku od 3 dneh.

Načini plačila:

 • Z gotovino po povzetju:

Kupec plača naročilo dostavljavcu z gotovino, ko mu le-ta dostavi naročeno blago.

 • Preko TRR po izdanem predračunu:

Kupcu preko e-pošte izdamo račun/predračun za naročeno blago oz. naročilo takoj po izvedbi nakupa, ki ga poravna z nakazilom na TRR podjetja. Blago bo odposlano takoj ko bo na TRR podjetja razvidno, da je bilo plačilo uspešno izvedeno.

 •  S kreditno kartico:

Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče preko plačilnega sistema Paywiser. Več si lahko preberete na www.paywiser.eu

 

Zamenjava blaga:

Če je kupec naročil izdelek, ki mu ne ustreza (barva,material…) ga lahko pri nas zamenja. O želeni zamenjavi nas mora obvestiti 3 dni od prejetja blaga. V naši vednosti in po dogovoru nam artikel pošlje nazaj in poslali mu bomo drugega, v skladu z dogovorom. Edini strošek, ki bremeni kupca je vračanje artikla.

Blago za zamenjavo mora biti novo (v originalni embalaži, z etiketami, nerabljeno, …), če smatramo, da je blago bilo uporabljeno ali je brez etiket, embalaže ali je poškodovano, vam ga žal ne moremo zamenjati.

Preklic naročila in neprevzem pošiljke:

Kupec lahko svoje naročilo prekliče v roku ene ure po oddaji naročila. V primeru pravočasnega preklica naročila, kupcu ne nastanejo nobeni stroški v zvezi s tem. Naročilo prekličete po e-pošti na ibizahair.hr@gmail.com. Kupec lahko svoje naročilo prekliče tudi kasneje vendar samo v primeru, če mu preko e-pošte sporočimo, da artikel katerega je naročil začasno ni na zalogi.

Reklamacije in vračilo blaga: 

Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v dobro kupca, v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, na da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Če potrošnik pravice do odstopa po 43. č členu nima, mora biti to izrecno navedeno. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pravica do odstopa od pogodbe je pravica potrošnika zaradi same narave pogodbe-pogodba sklenjena na daljavo. Potrošnik ima pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine, poštnih stroškov in stroškov provizije, ki jo zaračunava dostavljavec blaga ob izročitvi blaga (npr. strošek Tine d.o.o. ob plačilu po povzetju). Vračila blaga z odkupninami ne sprejemamo.

Vračilu kupec obvezno priloži kopijo računa. Kupnino za izdelek, poštne stroške in strošek provizije mu bomo nakazali na TRR, ki nam ga mora posredovati ob vračilu blaga. Nakazilo bomo izvršili takoj, ko bo to mogoče, vendar ne kasneje kot v 30 dneh od odstopa od pogodbe.

Slike oz. fotografije artiklov, ki so objavljene v spletni trgovini Ibiza Hair, so zaradi specifike spletne trgovine digitalno obdelane, zato ne izključujemo odstopanja v barvnem odtenku prejetega artikla.  Do razlik v barvnem odtenku artikla lahko pride tudi zaradi uporabe različnih nastavitev zaslonov in uporabe različnih naprav za dostop do spletne trgovine. Vsaka naprava (računalnik, mobilni telefon, dlančnik…) prikazuje barve in barvne odtenke z določenim odstopanjem od dejanskega stanja.

Izjava o varovanju osebnih podatkov:

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Kakšne podatke zbiramo?

Great Lengths za potrebe poslovanja zbira naslednje podatke: ime in priimek, adreso in mesto prebivanja, adreso elektronske pošte in kontakt telefonsko, geslo v šifrirani obliki te ostale podatke, katere uporabnik vnese v obrazec na web mestu shop.greatlengths.hr. Great Lengths ne odgovarja za točnost podatkov, katere uporabnik vnese. Osebni podatki (ime, priimek, adreso, e-mail,naročilo) se zbirajo zaradi zaključka nakupa v spletni trgovini. Vaše osebne podatke shranjujemo v spletni trgovini, ter do njih imajo samo zaposleni dostop. Osebni podatki so shranjeni v aplikacijah dostavne službe GLS (General Logistics Systems) in e-spremnici (Pošta Slovenija) zaradi dostave paketov.

Obrt:

Obrt »GREAT LENGTHS« POSREDOVANJE I USLUGE ZAJEDNIČKI OBRT, je vpisan v obrtni register Republike Hrvaške MINPO, izpostava Umag dneva 26.05.2005 (številka vpisa: 1407) ter matično številko 91287855. ID za DDV je HR79927773073. Obrt je DDV zaveznik.

Pritožbe, reklamacije in informacije:

V primeru pritožb, reklamacij in informacij povezanih z našimi storitvami nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na naslov ibizahair.hr@gmail.com ali po pošti na naslov:

Great Lengths
p.p. 20
6333 Sečovlje 

Platformo za spletno reševanje potrošniških sporov – SRPS:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL